Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Cesar

Iets over mijzelf
Ik ben César, 28 jaar oud en ik ben geboren in Portugal waar ik het grootste gedeelte van mijn leven heb gewoond tot ik mijn vriendin heb leren kennen online. Toen ik 25 was hebben we elkaar in het echt ontmoet en na een paar maanden heen en weer vliegen naar Nederland, hebben mijn schoonouders gevraagd of ik niet hier in Nederland iets wilde opbouwen. Toen heb ik besloten om te emigreren naar Nederland en hier mijn leven op te bouwen.

Hoe ben je bij Stoffels Bleijenberg terecht gekomen?
Ik ben bij Stoffels Bleijenberg terecht gekomen via mijn vriendin. Ik had een moeilijke periode met het zoeken naar werk en zeker toen Corona begon. Het was een depressieve periode voor mij met weinig kansen door de lockdown, waardoor veel bedrijven stopten met nieuw personeel aannemen, al helemaal iemand die nog niet vloeiend Nederlands spreekt. Na een lange tijd solliciteren kwamen we Stoffels Bleijenberg tegen en was ik meteen geïnteresseerd. Nadat we hadden gebeld mocht ik meteen langskomen voor een gesprek!

Wat was jouw eerste gedachte over schoonmaken?
Mijn eerste gedachten over schoonmaken was dat het een nieuwe uitdaging zou zijn. Ik vind schoonmaken belangrijk, iedereen moet het leren en het komt dagelijks voor in ons leven. Mijn moeder in Portugal werkt ook in de schoonmaak en zelfs mijn schoonmoeder heeft eenzelfde baan gehad, dus ik dacht, waarom niet?

Wat is jouw ervaring nu je als schoonmaker aan het werkt bent?
Tijdens het werken in het dagelijks leven en buitenom werk ben ik tevreden als ik zie hoe alles netjes is als ik klaar ben met het werk. Het is zeker werk dat veel voldoening geeft als het werk goed is gedaan en alles weer schoon en fris is, klaar voor een nieuwe werkdag.

Wat is het leukste dat je tijdens je werkt hebt meegemaakt?
Het is moeilijk om het zo te verwoorden, maar tijdens mijn werk heb ik een vriendschap gecreëerd. Hij werkte als beveiligingsman en ik natuurlijk als schoonmaker. Nu en dan hadden we tegelijkertijd dezelfde pauze en zijn we gaan praten. We kwamen erachter dat hij ook uit Portugal kwam en eigenlijk was het heel fijn om mijn eigen taal te spreken met iemand. We werden vrienden en het was super om hier in Nederland een vriend te kunnen maken. Andere leuke dingen zijn voornamelijk de collega’s, het maakt niet uit welke functie, we helpen elkaar in moeilijke tijden, we zijn vriendelijk en het voelt niet alleen als ons werk, maar ook een beetje als familie wanneer ik werk voor Stoffels Bleijenberg.

Waar word jij blij van?
Ik word blij van positiviteit. dingen die je dag beter maken, goede daden, vriendschappen en elkaar helpen. Deze dingen maken mij blij en dit maak ik dagelijks mee tijdens het werken.

Wat zijn jouw toekomst plannen?
Mijn plannen voor de toekomt zijn simpel. Ik wil in Nederland integreren, de taal leren tot het punt van vloeiend kunnen verstaan en praten en meer leren over de cultuur. Ik wil werken tot ik mijn leven verder kan opbouwen en mijn eigen huisje kan kopen en verder groeien in het bedrijf waar ik voor werk. Ik ben aan het plannen om te gaan trouwen, dus is stabiliteit belangrijk voor mij en een groot deel van mijn toekomst plannen. Daarnaast wil ik graag gezond en gelukkig zijn. De rest komt vanzelf!

César Privé