Reiniging van cleanrooms

Reinigen van cleanrooms

Binnen een cleanroom is reiniging volgens de geldende protocollen een essentieel onderdeel van het productieproces. Denk bijvoorbeeld aan een cleanroom in een fabriek die zeer gevoelige apparatuur vervaardigt of in een operatiekamer van een ziekenhuis. In beide gevallen is controle op in de lucht aanwezige verontreiniging vereist, om beschadiging van onderdelen, verstoring van de productie of gezondheidsrisico’s te voorkomen. Niet voor niets vinden deze productieactiviteiten en operaties plaats in een cleanroom. Het zijn de meest schone en stofarme ruimtes die bestaan. De schoonmaak van cleanrooms is geen eenvoudige taak, specialistische kennis is dan ook vereist.


informatie schoonmaak aanvraag

De reiniging van cleanrooms is de meest specialistische vorm van schoonmaak. Het vraagt om uiterste precisie en kennis van zaken. Stoffels Bleijenberg is gespecialiseerd in het schoonhouden van dergelijke hoogwaardige ruimtes. Ons specialistisch team is met uiterste zorg samengesteld, opgeleid en getraind voor het reinigen van cleanrooms. U bent dan ook verzekerd van een partner die een onmisbare bijdrage levert aan uw productieproces. Onze experts houden - afhankelijk van het type productie - stof, micro-organismen, fijnstof en/of chemische dampen op een minimum, volledig volgens de geldende eisen en regels, wat u in staat stelt veilig te werken. 

Uw protocollen en proces rondom de cleanroom zijn altijd leidend bij het opstellen van een programma. Wij volgen dan ook uw (gedrags)regels. Verder stemmen wij het schoonmaakprogramma af op de klasse van de cleanroom, het product dat u produceert en de werkwijze in de cleanroom. Want het reinigen van een cleanroom is altijd maatwerk.


Wilt u meer weten over het reinigen van cleanrooms? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Laat hier uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever direct contact? Neem contact met ons op via 0118 417 500 en vraag naar een van onze Sales Manager.