Duurzaam schoon

Duurzaam schoon met Stoffels Bleijenberg

Stoffels Bleijenberg is onderdeel van Vebego, een internationale facilitaire organisatie met oog voor mens, maatschappij en milieu. Net als Vebego streeft Stoffels Bleijenberg voortdurend naar dienstverlening en samenwerkingen die recht doen aan deze welbekende 3 P’s: people, planet en profit. Onderwerpen als kwaliteit, arbo, gezondheid en milieu staan bij ons dan ook bovenaan de agenda. Zo trainen wij onze medewerkers om ergonomisch verantwoord te werken, stimuleren wij dagschoonmaak, investeren we in coaching en opleiding en stimuleren we het gebruik van Ecolabel- en biologisch afbreekbare producten. Zo hebben we een volledig afsluitbare werkwagen Triple T. Deze is gemaakt van zo goed als volledig afbreekbaar materiaal en is ergonomisch ontworpen voor onze medewerkers.

Met onze Vive-lijn bieden we u op veel manieren mogelijkheden om duurzamer schoon te maken.
  • Advies via een Duurzaamheidsscan uitgevoerd door een Duurzaamheidsadviseur.
  • Training in duurzaam & doeltreffend schoonmaken voor zowel kader als uitvoerenden.
  • Kwalitatief uitstekende, duurzame schoonmaakproducten met een Europees Ecolabel.

Wilt u meer informatie over Vive en onze duurzaamheidsscan en - adviseur, trainingen en duurzame producten? Wij informeren u graag.


 Vive klein.jpg


Investeren in menselijk geluk

We investeren in mensen en menselijk geluk Wij zien graag dat onze medewerkers gezond en met veel plezier aan het werk gaan. Dat geldt ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook hen bieden wij graag een fijne werkplek. Voor onze medewerkers staan alle ontwikkelmogelijkheden open. Ook krijgen onze medewerkers de kans vrijwilligerswerk te doen wanneer zij op deze wijze hun betrokkenheid willen tonen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid actief mee te werken aan de projecten van Vebego Foundation, zoals het meebouwen aan bijvoorbeeld huizen, scholen of ziekenhuize in Zuid-Afrika, Ghana, Marokko en Sri Lanka.

Bewust selectief steunen
Stoffels Bleijenberg is selectief in het steunen van goede doelen. Wij vinden het belangrijk dat we achter het doel staan van de organisatie, dat de resultaten zichtbaar zijn en dat het doel past bij de waarden van onze eigen organisatie. Daarnaast zoeken we het liefst nog naar een link met één van onze medewerkers, om de betrokkenheid vanuit de eigen organisatie nog meer te vergroten en meer impact te kweken. Stoffels Bleijenberg steunt in 2015 de volgende stichtingen:
• Stichting TragelZorg
• Stichting Arduin
• Stichting Zoë's wens 

Schoonplein: gratis lesproject voor basisscholen

Stoffels Bleijenberg biedt haar opdrachtgevers in het basisonderwijs kosteloos het lesproject SchoonPlein aan. Dit lesproject is ontwikkeld door de Vebego Foundation. Met het aanbieden van SchoonPlein wil Stoffels Bleijenberg op een unieke en aansprekende manier iets extra’s voor haar scholen doen.

SchoonPlein is een lesproject voor basisscholen, waarin kinderen aan de slag gaan met het thema ‘leren en leven in een schone omgeving’. Tijdens het project komen kinderen op een creatieve en speelse manier in aanraking met opruimen en schoonmaken. Door deel te nemen aan SchoonPlein worden kinderen zich meer bewust van het belang van een schone omgeving en leren ze hoe zij hieraan kunnen bijdragen. SchoonPlein laat zien dat het schoonhouden van de school iets is wat je samen doet.  

De schoonmakers van de school zijn actief bij het project betrokken als expert op het gebied van opruimen en schoonmaken. Zij komen in de klas vertellen over hun dagelijkse werk en beantwoorden de vragen van de kinderen. Op deze manier leren kinderen meer over het vak van de schoonmaker en krijgen onze medewerkers de waardering die zij verdienen.  

Bezoek de website www.schoonplein.nl om meer te weten te komen over dit project.